• Nanine

Guadelupe Branco | Lentebloempje

Vinho Branco - Guadalupe

Land: Portugal

Streek: Alentejano

Druiven: Antão Vaz, Roupeiro en Arinto

Deze Portugees heb ik op zondagmiddag samen met mijn moeder gedronken die ook erg dol is op een goed glas wijn. De druivenrassen waren mij nog onbekend dus het was een verrassing wat er zou gaan komen. Als eerste de fles. Leuk, opvallend etiket en qua info valt er alles wat ik van een wijn wil weten op te vinden. Na het inschenken van de wijn en een aantal rondjes walsen, staken we erg nieuwsgierig onze neus in het glas. Een frisse geur met op de achtergrond ook wat lentebloemetjes en geel fruit. Ook bij het proeven komen diezelfde tonen weer terug. Heerlijk fris, goed droog met aanwezige zuurtjes waardoor ik de balans heel fijn vond. Het is een toegankelijke wijnwaar je met gemak meerdere glazen van kunt drinken. Wat mij en mijn moeder betreft een ideaal glas wijn voor bij het aperitief, de borrel of bij lichte pasta- of vleesgerechten.

Ook thuis genieten van deze Portugese topper? Bestel 'm snel in onze webshop!

7 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
Contact
Meisjes van de Wijn
info@meisjesvandewijn.nl
085-489 44 47
Francis Baconstraat 5a
6718 XA Ede
Social
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Facebook Icon
  • YouTube - grijze cirkel
Links

© 2021 Meisjes van de Wijn